Over Franca

Wat schilderen betreft heb ik een brede interesse. Ik houd van stillevens, van portret, model, landschap en abstract werk. Het meeste werk is kleurrijk, maar mijn botanische tekeningen zijn gemaakt met potlood. Ze zijn mijn oefeningen in kijken; in hand-oogcoördinatie. Ik blijf me verbazen over hoe planten, bloemen, gewassen in elkaar zitten. Het is een uitdaging om iets van die wonderlijke vormen op papier te krijgen.

Van jongs af aan ben ik bezig geweest met tekenen, schilderen, textiele werkvormen en handvaardigheid.

Als kind van de jaren 60 ben ik opgegroeid met beeldende expressie, destijds bestond dat vooral uit experimenteren met materialen, vorm en kleur. Toen ik later een periode in Parijs woonde en musea en galeries bezocht werd ik steeds nieuwsgieriger naar de teken – en schildertechnieken. Hoe teken je een model of portret? Hoe kun je iets driedimensionaals naar de waarneming op papier of doek weergeven?
Dit heeft toen geleid tot het volgen van een schilderopleiding bij een particulier Atelier in Parijs. Later heeft het een vervolg gekregen en heb ik de Masterstudie aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst in Groningen afgerond.

Schilderen is mijn grootste passie. Het lesgeven komt op een goede tweede plaats.
Ik woon en werk in Groningen.

Opleiding 
2009-2016Klassieke Academie voor Schilderkunst – Groningen
2012-2014Masterstudie Rehabilitation Counselor – Hanzehogeschool – Groningen
1994-2008Diverse Cursussen schilderen/tekenen – Kunstencentrum – Groningen
1992-1994Eerstegraads Lerarenopleiding – Rijks Universiteit Limburg
1988-1990Schilderopleiding – Atelier Bouquerel – Parijs